Tilbud

Gorenje kombi/dampovn BCS747S34X

12,195.00DKK 7,495.00DKK
IconTouch  Energiklasse: A+  Mål (B×H×D): 59,5 × 59,5 × 54,6 cm
SAMMENLIGN MED ANDRE PRODUKTER

Tilberedningstiden i dampovn er som udgangspunkt den samme som ved traditionel kogning i en gryde og er afhængig af størrelse samt tilberedningstemperatur. Prøv dig frem, brug din fornuftige sans og start altid med at vælge den korteste tilberedningstid. Du kan altid forlænge efter behov derefter. Tilberedningstiderne i følgende tabeller er fra kold ovn og er kun vejledende. Gå i køkkenet og udforsk din nye ovn.

Tilberedning af kød

Ved konventionel tilberedning, tørrer kødet ofte ud, bliver mørkt eller endda forbrændt. Når du bruger en dampovn, er dette ikke et problem. Dampen efterlader kødet blødt og saftigt og samtidig bibeholdes alle vitale ingredienser og de naturlige smagsstoffer fremhæves. Der kræves meget lidt krydderi ved tilberedning af kød i dampovnen, og du kan nemt tilberede et lækkert og sundt måltid uden at tilføje noget fedt. Husk, at ved tilberedning med damp, skal dit kød vendes på grillen eller panden efter tilberedning for at give stegeskorpe – men med din kombidampovn kan du kombinere damp med grill eller en anden opvarmningsform for at give den ønskede farve og stegeskorpe efter damptilberedning.
KØD MÆNGDE TEMPERATUR TILBEREDNINGSTID
Gullasch 600 g 100 °C 105 -115 min
Hamburgerryg 750 g 100 °C 40 – 60 min
Roasbeef 1000 g 100 °C 20 – 25 min
Skinke 1000 g 100 °C 40 – 60 min
Kyllingebryst 2 stk 100 °C 10-12 min

Tilberedning af fisk

Tilberedning af fisk kræver ofte komplekse procedurer, og fisken tørrer ofte ud eller falder fra hinanden, før vi formår at servere det. Derfor er dampovnen perfekt, også til tilberedning af fisk. Fisk tilberedes i dampovnen ved temperaturer mellem 75 og 85 °C, hvilket gør det muligt at bibeholde alle proteiner og den kompakte konsistens. Fisken vil være vidunderlig blød og saftig, og den lækre smag vil blive fuldt bevaret.
FISK MÆNGDE TEMPERATUR TILBEREDNINGSTID
Rejer 1000 g 100 °C 5-10 min
Fisk (laks, tun) 500 g 80 °C 7-10 min
Fisk, hel 1000 g 80 °C 20-30 min
Muslinger 1000 g 80 °C 5-15 min

Tilberedning af frugt og grøntsager

Principperne for en sund og afbalanceret kost lægger stor vægt på frugt og grøntsager. Desværre går de vigtigste vitaminer og mineraler næsten helt tabt ved traditionel kogning i vand. I en dampovn er maden ikke i direkte kontakt med vand, hvilket efterlader det meste af de gode vitaminer og mineraler intakt, mens frugt og grønt holder deres intensive farve og gode smag. Dampovne kan også bruges til at konservere eller til at lave hjemmelavet saft.
GRØNTSAGER MÆNGDE TEMPERATUR TILBEREDNINGSTID
Asparges 500 g 100 °C 4-6 min
Auberginer – i skiver 500 g 100 °C 10-20 min
Blomkål – hel 500 g 100 °C 25-40 min
Blomkål – i buketter 1000 g 100 °C 10-20 min
Broccoli – hel 500 g 100 °C 20-35 min
Broccoli – i buketter 700 g 100 °C 4-10 min
Fennikel 500 g 100 °C 5-15 min
Grønne bønner 500 g 100 °C 12-15 min
Gulerødder – hele 500 g 100 °C 12-25 min
Gulerødder – i tern 500 g 100 °C 5-10 min
Kartofler – hele 500 g 100 °C 28-40 min
Kartofler – i skiver 500 g 100 °C 18-28 min
Kikærter 500 g 100 °C 85-95 min
Kål 500 g 100 °C 8-15 min
Majs 500 g 100 °C 25 – 35 min
Rosenkål 500 g 100 °C 12-15 min
Rødbeder – hele 500 g 100 °C 55-65 min
Spinat 500 g 100 °C 3-5 min
Squash 500 g 100 °C 10-20 min
Ærter 500 g 100 °C 5-10 min
FRUGT MÆNGDE TEMPERATUR TILBEREDNINGSTID
Blommer 500 g 100 °C 5-10 min
Kirsebær 500 g 100 °C 5-10 min
Pærer – halve 500 g 100 °C 5-10 min
Rabarber 500 g 100 °C 3-7 min
Stikkelsbær 500 g 100 °C 5-15 min
Æbler – i skiver 500 g 100 °C 5-10 min

Tilbehør

Tilberedning af pasta og ris i dampovnen er en nem måde at tilberede dit tilbehør perfekt – uden at det brænder på eller koger over. Når du damper tørret ris og pasta, skal det udblødes i forholdet 1:2, dvs. for hver del pasta eller ris du bruger, skal du tilsætte to dele vand. Du skal altid bruge et dampfad uden huller, da du tilsætter væske. Dog skal frisk pasta tilberedes i et dampfad med huller, da der ikke skal tilsættes ekstra væske. Se altid pakningen for præcis tilberedningstid.
TILBEHØR MÆNGDE TEMPERATUR TILBEREDNINGSTID
Ris 1:2 100 °C 15-30 min
Pasta – tørret 1:2 100 °C 8-16 min
Pasta – frisk 250 g 100 °C 3-5 min

Tips og tricks til dampovn

Har du rester fra dagen før, kan du genopvarme dine madretter i dampovnen. Det giver en jævn varmefordeling uden at udkoge alle vitaminer og mineraler. Det er en let og sund måde at genopvarme mad på. Der skal ikke tilføjes ekstra væske.

Destillering
Brug din dampovn til destillering af eksempelvis sutteflasker og glas til marmelade. Det er nemt og mere sikkert.

Optøning
Brug damp til optøning. Det er hurtigt og skånsomt for dine madvarer.

Syltning
Brug dampovnen til syltning og henkogning. Du bibeholder strukturen i frugt og grøntsagerne.

Hævning af gærdej
Brug dampovnen til hævning af gærdej. Dejen skal hæve ved 40 °C og ellers følge opskriften. Når du bruger denne metode tørrer dejen ikke ud.

Hvad er sous vide?

Sous vide er en bestemt måde at tilberede mad på. Sous vide er fransk for ”under vakuum”. Når du tilbereder mad sous vide, pakker du dine råvarer i en særlig pose som vakuumeres. Derefter tilberedes maden ved en lav konstant temperatur, enten i et vandbad eller i en dampovn. og betyder, at du lægger dine råvarer i en lufttæt pose, som du derefter tilbereder med damp. Sous vide er som udgangspunkt en langtidstilberedning, men tilberedningstiden afhænger af, hvilke råvarer du tilbereder.

Det er ikke kun kød, du kan tilberede sous vide. Også fisk, grøntsager og frugt kan tilberedes på denne måde. Fordelen ved sous vide-tilberedning er, at smagsstofferne ”presses” ind i dine madvarer ved hjælp af vakuum og pga. den forseglede pose kan smags- og aromastofferne ikke fordampe og forsvinde. Den jævne temperatur giver et perfekt resultat – hver gang. Desuden bibeholder du alle de gode vitaminer og mineraler samt farve og smag, når du tilbereder din mad ved hjælp af damp. En sundere, mere skånsom måde at tilberede din mad på.

Mange tror, at sous vide kun er for professionelle kokke og madentusiaster, som laver gourmetmad. Men hos Gorenje har vi gjort det nemt for dig at lave sous vide i dit egent køkken. En stor del af vores indbygningsovne har nemlig et særligt sous vide program. Har du ikke en dampovn kan du i stedet tilberede sous vide med en sous vide stick og en gryde. Se vores 5-trins guide længere nede i teksten.

Sous vide i eget køkken?

Gorenje dampovn med sous vide

Mange tror, at sous vide kun er for professionelle kokke og madentusiaster, som laver gourmetmad. Men hos Gorenje har vi gjort det nemt for dig at lave sous vide i dit egent køkken. En stor del af vores indbygningsovne har nemlig et særligt sous vide program. Har du ikke en dampovn kan du i stedet tilberede sous vide med en sous vide stick og en gryde. Se vores 5-trins guide længere nede i teksten.

Det skal du bruge for at komme i gang

Din nye Gorenje-dampovn
Vakuumpakker og poser
Gode råvarer, f.eks. kød, fisk, grønt eller frugt

Fordele ved sous vide

Udover at maden man tilbereder sous vide bliver veltilberedt, er der også en række andre fordele ved sous vide.

Det er nemt
Sous vide kan forberedes i forvejen. Du kan i princippet sous vide dine råvarer i forvejen, og opbevare dem i køleskabet ind til du skal bruge dem. Når du skal bruge dine råvarer, varmer du dem kort i din sous vide, alternativt i din dampovn. Er det bøffer, er det en god ide at lynstege dem på panden, så de får en lækker stege skorpe. Du kan også vakuumpakke dine råvarer i forvejen, så de er klar til at bliver tilberedt sous vide, når det passer dig. Vakuumpakket mad har nemlig op til 5 gange så lang holdbarhed end mad i traditionel emballage.

Bevarer smags- og næringsstoffer
Når man tilbereder mad sous vide, bliver smagsstofferne ”presset” ind i dine råvarer ved hjælp af vakuum. Vakuumeringen sikrer, at smags- og næringsstofferne ikke fordamper og forsvinder under tilberedningen.
Perfekt resultat – hver gang
Med sous vide får du en ensartethed i din tilberedning, som kan være svær at opnå ved f.eks. tilberedning ved stegning. Så selvom dine bøffer eller kartofler ikke er lige store, bliver de ens tilberedt. Det kræver selvfølgelig, at dit sous vide udstyr er af høj kvalitet. Fordelen ved at have det rette sous vide udstyr er, at man kan opretholde en konstant temperatur i vandet selv over en lang tilberedningstid.

Sous vide på flere måder

Der er flere måder at tilberede sous vide. De forskellige metoder beskriver vi i det følgende. Fælles er dog, at du skal have en vakuumpakker og vakuumposer til at pakke dine råvarer i.

Sous vide i vandbad
Vil du lave sous vide i vandbad kan du bruge en sous vide stick. Bruger du en sous vide stick, har du fleksibilitet i forhold til, hvor stort et vandbad, du har brug for. Til at lave sous vide i vandbad skal man kan bruge en helt almindelig gryde. Det eneste man skal sikre sig, er at gryden er stor nok.

En sous vide stick sikrer, at temperaturen i vandet holder en konstant temperatur. Derudover skaber den cirkulation i vandet, som giver en jævn varmefordeling i vandet. En sous vide stick fra Gorenje har en temperaturskala på mellem 40,0 og 90,0°C og kan justeres med en margen ned til 0,1°C. Tilberedningstiden kan indstilles til mellem 10 min og 72 timer.

5 trins guide til sous vide i vandbad:
1.
 Forbered dine råvarer. Det kan være kød, grøntsager, fisk, frugt eller lign. Hav dine favoritkrydderier klar og evt. noget fedtstof: smør, marinade, olie eller andet. OBS! Vær opmærksom på, at du ikke tilsætter for meget krydderi, da smagen bliver mere koncentreret ved sous vide tilberedning end ved almindelig tilberedning i ovn eller gryde.

2. Læg maden i en vakuumpose, der er beregnet til opvarmning, og forsegl posen med en vakuumpakker. Husk at der ikke må være noget væske, der hvor posen lukkes sammen, da posen ellers ikke vil blive forseglet korrekt. En vakuumpakker er både egnet til fugtige og tørre fødevarer. Vælg så den rette indstilling passende til dine fødevarer. Våde fødevarer kan være kød, hvor du har tilført væske eller marinade. Tørre fødevarer er f.eks. friske grøntsager som gulerødder.

3. Fyld vand i dit sous vide kar/gryde. Indstil den ønskede temperatur. Hvilken temperatur du skal vælge samt tilberedningstid er afhængig af, hvilke råvarer du skal tilberede.

4. Når dine råvarer er færdigtilberedte kan du enten gemme dem i køleskabet, hvor de kan holde sig i op til en uge. Eller du kan servere dem med det samme. Er det kød, f.eks. bøffer, du har tilberedt sous vide, er det en god ide at vende dem på en brandvarm pande eller grill før servering. Så får du nemlig en lækker stegeskorpe.

5. Server.

Sous vide i dampovn
Har du en dampovn med sous vide program, har du også mulighed for at tilberede mad sous vide i din dampovn. Alle dampovne fra Gorenje er kombiovne. Det betyder, at de også fungerer som konventionel ovn. Hemmeligheden bag dampprogrammerne i Gorenjes ovne er, at det kun er damp der kommer ud i ovnrummet og ikke vand. Vandet bliver simpelthen filtreret fra i dampprocessen. Det betyder, at der ikke er et massivt optørringsarbejde efter at have brugt funktionen. Derudover pumpes vandet tilbage i vandbeholderen efter dampprogrammet er slut. Her kan du se Gorenjes Dampovne

5 trins guide til sous vide i dampovn
1.
 Forbered dine råvarer. Det kan være kød, grøntsager, fisk, frugt eller lign. Hav dine favoritkrydderier klar og evt. noget fedtstof: smør, marinade, olie eller andet. OBS! Vær opmærksom på, at du ikke tilsætter for meget krydderi, da smagen bliver mere koncentreret ved sous vide tilberedning end ved almindelig tilberedning i ovn eller gryde.

2. Læg maden i en vakuumpose, der er beregnet til opvarmning, og forsegl posen med en vakuumpakker. Husk at der ikke må være noget væske, der hvor posen lukkes sammen, da posen ellers ikke vil blive forseglet korrekt. En vakuumpakker er både egnet til fugtige og tørre fødevarer. Vælge den rette indstilling afhængigt af dine fødevarer. Våde fødevarer kan være kød, hvor du har tilført væske eller marinade. Tørre fødevarer er f.eks. friske grøntsager som gulerødder.

3. Vælg ovnens sous vide-program. Indstil den ønskede temperatur afhængig af, hvilke råvarer du skal tilberede. På din nye Gorenje dampovn kan du indstille temperaturen med 1°C nøjagtighed. I sous vide er en konstant temperatur og tid vigtigt for at få den optimale tilberedning af din mad.

4. Læg posen med dine vakuumpakkede råvarer på en rist i ovnen og indstil tilberedningstiden.

5. Når dine råvarer er færdigtilberedte, kan du gemme dem i køleskabet, hvor de kan holde sig op til en uge. Eller du kan servere dem med det samme. Er det kød, f.eks. bøffer, du har tilberedt sous vide, er det en god ide at vende dem på en brandvarm pande eller grill før servering. Så får du nemlig en lækker stegeskorpe.

Tilberedningstid med sous vide

Princippet i sous vide er, at maden tilberedes ved meget præcis, ofte lav temperatur i lang tid. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen på madvaren, samt hvordan man ønsker, at ens råvarer skal tilberedes. Det er f.eks. en smagssag, om du er til rød, medium eller gennemstegt kød. Men for kød gælder nedenstående retningslinjer.

Rare: 49°C

Medium rare: 56°C

Medium: 60°C

Medium well: 65°C

Well: 71°C og opefter

Mere

Udvid

Hvilken sous vide skal du vælge?

Om du skal vælge sous vide i dampovn eller sous vide-stick afhænger helt af dit behov. Skal du alligevel udskifte din gamle ovn, er det værd at overveje en ny ovn med sous vide-program. Har du brug for hjælp til at vælge, kan du altid kontakte os og få rådgivning omkring vores sous vide produkter.

_products/features/icon - HomeMade form

HomeMade form

Alle fordelene ved bagning i træfyrede ovne

Gorenje ovnenes traditionelle, afrundede form er fortsat en af de mest fordelagtige egenskaber. Med inspiration fra traditionelle træfyrede ovne gør den det muligt for varm luft at bevæge sig frit. Da den varme luft strømmer frit, fordeles den jævnt og omslutter maden fuldstændigt. Da maden opvarmes jævnt og effektivt fra alle sider, tilberedes den altid perfekt: sprød udenpå og saftig indeni. Kombineret med vores særlige MultiFlow 360˚ ventilationssystem er det muligt at opnå noget helt specielt – muligheden for at tilberede mad på alle 5 niveauer samtidig.

_products/features/icon - SousVide

SousVide

Møre og saftige madvarer i én arbejdsgang
SousVide er et simpelt, men magisk trick: tilberedning i vakuumposer. Maden tilberedes, så vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer bevares. Da maden tilberedes i et vakuum og ved lave temperaturer, er kødet altid saftigt og mørt indvendigt, mens grøntsager bevares sprøde og faste. Denne proces er mulig i Gorenjes kompakte dampovne.

_products/features/icon - MultiFlow 360°

MultiFlow 360°

Alle sider er veltilberedte
MultiFlow 360° garanterer en optimal cirkulation af varme eller damp i ovnen. Takket være de præcist placerede MultiFlow 360° åbninger i bagvæggen og den unikke HomeMade form fordeles luft og damp jævnt i hele ovnen. Blæseren gør det muligt for varm luft at nå ud i alle hjørner af ovnen og dermed tilberede maden perfekt på alle sider.

Tilberedning på flere niveauer

Mange retter på samme tid
Kombinationen af MultiFlow 360˚ og HomeMade formen gør det muligt at opnå det allersværeste: at tilberede fem bageplader med mad på samme tid. Den gode nyhed er: der sker ingen sammenblanding af hverken smage eller lugte. I Superiormodeller er det muligt at placere bageplader i fem forskellige riller. En smart luftfordeling sikrer, at maden tilberedes jævnt i alle riller. Da ovnrummet er større, har man desuden et fremragende overblik over det hele.

SilverMatte

Utrolig modstandsdygtig, utrolig glat belægning
Kvaliteten og typen af emalje er utrolig vigtig for ovnen og dens funktion. SilverMatte er et yderst modstandsdygtigt og stærkt materiale, som kan modstå ekstreme varmegrader og pyrolyserengøring ved 500 grader. Det er fri for mikroporer og dækker ovnflader og bageplader, så de er modstandsdygtige over for ekstremt høje temperaturer, mikrobølger og damp. Den tredobbelte belægning i ovnrummet reflekterer varme og giver en ekstra isolering. Den aktive overflade gør det muligt at brænde madrester af ved høje temperaturer, hvilket også eliminerer eventuelle mikroorganismer, så der sikres et sterilt og sikkert miljø inde i ovnen.

AquaClean

Enkel, ubesværet rengøring
Som følge af brugen af helt ny emalje i alle nye Gorenje ovne er AquaClean-funktionen blevet væsentligt forbedret. AquaClean er en stor hjælp ved rengøring af ovnrummet. Det eneste, du skal gøre, er at hælde en halv liter vand i en bradepande og aktivere AquaClean. På blot 30 minutter ses resultatet tydeligt på hele overfladen og bagepladerne. Pletter og fedt blødgøres og kan lettere aftørres.

BigSpace

Mere plads til større tilberedningsfrihed
Den nye generation af Gorenje ovne skjuler en form i den øverste del. Den optimerede luftstrøm cirkulerer nu helt frit inde i det endnu større ovnrum. Den større kapacitet gør det muligt at tilberede større bageplader og større mængder mad, samtidig med at de udvendige mål er bevaret.

GentleClose

Utrolig let og helt støjsvagt
Med den nye konstruktion af hængslerne kræver det kun en lille berøring at lukke lågen – blødt og helt støjsvagt.

PureSteam

Intet vand, kun damp
Gorenje dampovne muliggør tilberedning uden uønskede vanddråber, som kan gøre maden fugtig eller blød. Cyklonteknologien skaber en tåge af helt tør damp, som fordeles jævnt i hele ovnen og omkring maden. Det nederste varmeelement sørger for, at selv små dråber, som dannes, når tør damp kommer i kontakt med kølige madstykker, fordamper, så enhver form for væske undgås. Efter tilberedningen er ovnen helt tør, og der er ikke behov for aftørring. Den er også perfekt til optøning, da dampen omslutter maden fuldstændig.

MultiSteam 360°

Ensartet dampfordeling
MultiSteam 360°-systemet fordeler dampen ensartet inde i ovnrummet for at sikre, at maden omsluttes helt. Dette sikrer perfekte tilberedningsresultater – slet og ret! MultiSteam 360°-dampfordelingsprocessen er perfekt for enhver tilberednings-procedure og bygger på det nye 3D-design af bagvæggen med et smart hulmønster. De nye løsninger giver den mest effektive dampstrøm gennem ovnrummet.

Afkalkning

Kalk er ikke noget problem
Afkalkningsfunktionen fungerer automatisk. Når det kræves, minder den brugeren om at starte afkalkningsprocessen. Når en særlig afkalkningsopløsning er blevet tilført, tager det kun 1 time at gennemføre hele processen.

HealthyReheating

Jævn genopvarmning eller optøning
Kombidampovnen kan anvendes til at genopvarme eller optø madvarer. Når maden genopvarmes, tilberedes den ikke yderligere og bliver aldrig tør. Optøningen er ensartet og skånsom nok til ikke at ændre madens struktur. Derfor er optøning og genopvarmning i en kombidampovn bare sundere.

DC+-system

Effektiv varmestyring
DynamiCooling-systemet afkøler på effektiv vis ovnens yderside (eller kabinettet) for at undgå beskadigelse på grund af høje temperaturer. I ovne med DynamiCooling+-systemet regulerer varmesensorerne afkølingen af ovnens yderside, indtil den har en temperatur på 60 °C. Dette er nyttigt især ved ovne med pyrolyserengøring, fordi rengøringsfunktionen arbejder ved ekstremt høje temperaturer.

SuperSize

XXL-bageplade passer i alle ovne
Mere rummelige ovne gør det muligt at tilberede større mængder mad – ikke kun takket være en ensartet luftcirkulation på alle niveauer, men også takket være de 46 cm brede bradepander i både standardovnene og de kompakte ovne. Innovative løsninger har muliggjort et større ovnrum og en fuld udnyttelse af ovnens bredde. Der er mere plads på hver bradepande, og den enestående teknologi sikrer, at maden tilberedes ensartet på alle niveauer.

FastPreheat

Imponerende hurtig, tids- og energibesparende
Med hurtigopvarmningsfunktionen når ovnen en temperatur på op til 200 ˚C på blot 6 minutter, hvilket er 30 % hurtigere end normalt. Denne funktion er nyttig, når du skal tilberede retter, som kræver en forvarmet ovn. En lampe og et lydsignal informerer dig om, hvornår ovnen har den rette temperatur.

Superior Line

Energiklasse: A+

Farve: Rustfri stål

Håndtag farve: Rustfrit stål

Kontrolpanel materiale: Glas og rustfrit stål

Ovnrum: 73 ltr.

Kombi-/dampovn – 73 ltr. SuperSize madlavningsområde

Aftagelig flad indvendig dørglasoverflade

HomeMADE® bygget på traditionelle træfyrede bageovne

Elektronisk temperaturkontrol

Knap: Ergonomiske knapper

IconTouch

Funktioner:
Over- og undervarme
Infra grill
Varmluft
Infra grill med blæser
Nedre varme med varmluft
Optøning
FastPreheat – Hurtig opvarmning
AquaClean
Stærk damp
Eco function
Damptilberedning

GentleClose dørhængsel

PureSteam

MultiSteam 360º

MultiFlow 360º

Afkalkning

SousVide

Belysning

Bagning på forskellige niveauer på samme tid

Perforeret bageplade til damp

1 dyb bradepande

1 bageplade

Bagerist

Fuldt udtrækbare teleskopskinner på 1 niveau

Vandbeholder: 1,3 ltr.

Termoelektrisk sikring

DC+ – Dynamic Cooling

UCDQ – Ultra Cool Door Quadro

Børnesikring

SilverMatte

Energiforbrug: 0,7 kWh (Varmluft), 0,96 kWh (traditionel)

Grill power: 2.700 W

Mål (B×H×D): 59,5 × 59,5 × 54,6 cm

Emballagemål (B×H×D): 63,5 × 69,1 × 68 cm

Niche dimensioner (BxHxD): 56 × 59 × 55 cm

Nettovægt: 42,3 kg

Bruttovægt: 46,6 kg

Forbrug ved standby-tilstand: 1 W

Tilslutningseffekt: 3.400 W

Yderligere information
Color

Mærke

Ovn funktioner

,